3 tipy, jak uspořádat skvělý firemní večírek

Firemní večírky jsou tím nejlepším způsobem, jak stmelit pracovní kolektiv. Navíc se jedná o skvělou příležitostí, jak odprezentovat a posílit společné firemní hodnoty. Ovšem jeho plánování může být pořádná výzva.

Čeká vás v blízké době organizace firemní párty? Hledáte inspiraci nebo rady, jak ji uspořádat, aby byla nezapomenutelná? V článku vám přinášíme hned 3 tipy, jak váš firemní večírek pozvednou minimálně o level výš.

 3 tipy, jak uspořádat skvělý firemní večírek

Zvolte téma firemního večírku

Jakýmsi středobodem každého firemního večírku je jeho téma. A ač jsou samozřejmě i další důležité věci, téma je opravdu zásadní. Mělo by proto jít o úplně první věc, kterou budete při plánování večírku řešit. Téma vám navíc pomůže určit i typ prostoru, kde se večírek uskuteční, jaký bude dress code, co se bude pít i jíst a vlastně se bude odrážet i v celém programu.

 

No jo, ale jak přijít na to nejlepší téma? Inspiraci najdete v podstatě všude kolem vás. Téma může odrážet aktuální společenské a kulturní dětí, může se odvíjet od oblasti podnikání vaší firmy nebo může být ovlivněno vaším oblíbeným filmem, hudbou nebo svátkem. 

 

A jaké tedy máte možnosti? Prověřenou klasikou jsou 60., 70. nebo 80. léta, mafie, velký Gatsby, divoký západ nebo Karibik. Oblíbený je maškarní večírek, kam všichni dorazí v tematických kostýmech - pohádkové postavy, hrdinové z filmů, superhrdinové a záporáci, zvířata, piráti nebo motorkáři a rockeři. V případě, že se jedná o večírek v období Vánoc, máte téma v podstatě vymyšlené. Jen ať všichni dorazí ve vánočních svetrech.

 3 tipy, jak uspořádat skvělý firemní večírek

Vyberte originální lokalitu

Další, velmi důležitou věcí, kterou je potřeba hned v úvodu vyřešit, je výběr lokace, kde se večírek bude konat. Výběr místa se odvíjí od počtu hostů. S 200 lidmi se do oblíbené hospůdky pravděpodobně nenacpete, naopak pro agenturu o 30 zaměstnancích nemá smysl zamlouvat kulturní či kongresové centrum. 

 

Pokud vaše firma sídlí ve větším městě, máte možnosti takřka neomezené. Večírek můžete uspořádat v oblíbené restauraci, hospodě se stolním fotbálkem a šipkami, hudebním klubu s tanečním parketem, sportovním centru nebo v hotelu s prostornou zasedací místností. Další možností jsou i méně tradiční místa jako je divadlo, kasino, plavecký bazén nebo například loď. 

 

Firemní večírek v zasedačce nebo jinde na pracovišti? Na první dobrou to nezní jako špatný nápad. Ale na druhou stranu, vaši zaměstnanci ocení, že se budou moct setkat se svými kolegy i v méně formálním prostředí. Pokud ale máte výrazně omezený budget, nebojte se večírek uspořádat přímo v prostorách firmy. Odlehčit firemní prostředí můžete výraznou výzdobou i sérií různých aktivit. Co takhle hospodský kvíz o zákulisních informacích z firmy nebo soutěž o nejkrásnější/nejošklivější kostým.

 

V případě, že jsou vaši kolegové opravdu akční, můžete část firemního večírku uspořádat  například na bowlingu nebo laser game. Ale nehrajte jen tak, rozdělte se do skupin a uspořádejte turnaj. V posledních letech jsou velmi oblíbené také únikové hry, které vašim kolegům dozajista rozproudí krev v žilách a rozžhaví mozkové závity. Méně akční část týmu na vás může prozatím počkat v oblíbeném podniku nebo v kině.

 

Jak jsme již zmiňovali, lokalita úzce souvisí s tématem firemního večírku. Rozhodli jste se pro párty ve stylu Jamese Bonda? Uspořádejte večírek v kasinu a místo klasického vánočního dárku věnujte každému zaměstnanci pár žetonů. Nebo to bude pravá pirátská párty s papoušky a spoustou rumu? V tom případě si zamluvte stylovou hospodu s velkou nabídkou tohoto alkoholického nápoje, kterou doladíte tematickou výzdobou.

 3 tipy, jak uspořádat skvělý firemní večírek

Podpořte zábavu zajímavou hrou nebo aktivitou

První hodinu dvě si budete s kolegy povídat o sto šest, ale je dost možné, že postupem času témata k hovoru dojdou. Proto je lepší mít předem připravený program. Zábava totiž představuje klíčový aspekt celého večírku. Dokáže rozproudit konverzaci, utužit vztahy a případně vylepšit i drobné neshody na pracovišti.

Stolní fotbal

Jednou z aktivit, která zaujme a pobaví nejednoho z vašich kolegů a kolegyň, je rozhodně stolní fotbal. Tak co takhle uspořádat přátelský turnaj ve stolním fotbalu? A nemusíte hned pořizovat fungl nové zařízení, využít můžete i pronájem stolního fotbálku. Na večírek si můžete zapůjčit nejenom klasický stolní fotbal, ale i speciálně navržený stůl pro hru až 6 hráčů najednou nebo originální barové stolky se zabudovanými stolními fotbálky.

Karaoke

A co takhle karaoke? Je dost pravděpodobné, že z počátku večírku se bude většina kolegů cukat. Ale buďte si jisti, že po pár drincích se atmosféra na vašem večírku změní k nepoznání. K provozování karaoke vám postačí projektor s plátnem nebo televize, repráky, mikrofony a hudební podklad bez zpěvu. Výběr písniček je v podstatě jen a jen na vás. Karaoke se mohou zúčastnit jednotlivci i celé skupinu z jednotlivých oddělení.

Deskové hry

Nezáleží na věku, pohlaví, oblasti podnikání vaší firmy ani tématu večírku, stolní hry pobaví kohokoliv a kdykoliv. Na firemní párty se nejvíce hodí společenské párty hry. V podstatě se jedná o klasické deskové hry s poupravenými pravidly. Párty hry se hrají opravdu rychle a svižně. Mnohdy se hraje i na čas. Jsou vtipné, napínavé a jejich výhodou je i fakt, že do úplného konce hrají všichni hráči.