Jak vybrat vhodný dětský stolní fotbal

Pod slovním spojením dětský stolní fotbal si představujeme stolní fotbal pro hráče do cca. 11-ti let věku.

Úplně základním rozlišením a parametrem pro výběr je rozdělení na dětský stolní fotbal s teleskopickými nebo průchozími tyčemi s hráči.

Dětský stolní fotbal s teleskopickými tyčemi volíme, pokud máme doma nebo očekáváte ještě další velmi malé děti. Které by průchozí tyče mohli zranit v obličejové části.Dětský stolní fotbal s teleskopickými tyčemiTeleskopické tyče nevyjíždějí na protilehlé straně stolního fotbálku. Na protilehlé straně rukojeti jsou zapuštěny do stěny fotbálku a nevyjíždějí tak z boku stolního fotbalu. Nemůže tak dojít k poranění malých dětí, kteří by při hře měli obličej ve výšce tyčí a v podstatě by nebyli ani z druhé strany fotbálku vidět.

Nevýhodou teleskopických tyčí je jejich kratší životnost a náchylnost k zohýbání. Přeci jen standardní tyčka dětského fotbálku o síle 13 mm jezdí po užší tyčce ( teleskopický systém ) a při plném vytažení a následném zvedání, "lámání" může dojít k zohýbání této tyče ( převážně u nejdelší tyče obránce ).

Dětský stolní fotbal s průchozími tyčemi vybíráme již pro odrostlejší děti, kteří již tyče ve výšce 79 cm nemají v oblasti obličeje. Průchozí tyče jsou oproti teleskopickým tyčím pevnější a mají delší životnost. Proto pokud doma neočekáváte nebo nemáte velmi malého raubíře, preferujte dětský stolní fotbal s průchozími tyčemi.Rozměry dětský stolní fotbal Belfast KlappDalším důležitým kritériem pro zvážení při výběru vhodného dětského stolního fotbalu je náročnost na prostor a jak často bude využíván. Na výběr nabízíme jak standardní dětské stolní fotbálky typu Glasgow, které jsou po celou dobu složeny ve své finální podobě a jsou náročnější na prostor v pokojíčku, tak skládací dětské fotbálky typu Belfast Klapp, které je po hře možné na výšku složit a zasunout např. za skříň, dveře apod.

Často kladený dotaz, který dostáváme je, zda-li mohou hrát dětský stolní fotbal i dospělí. V omezené míře ano, ale je třeba si uvědomit, že ty nejlevnější dětské fotbálky mají pouze 13 mm tyče ( standard jsou 16 mm silné tyče ) a i rukojeti a hráči fotbálku jsou menší než standardně. Konstrukce dětského fotbálku je celkově menší a není konstruována na tlak při hře vyvíjeném dospělými hráči.

Fotbálek určen pro hru v nekomerčním prostředí.Pokud máte doma již odrostlejší děti, kterým už začíná být okolo 10-ti let a chcete s nimi hrát příležitostně také, je třeba vybírat již z řady větších a masivnějších dětských fotbalů typu Leeds.

Výše uvedené stolní fotbaly řady Leeds jsou stále určeny pro příležitostnou hru dětí s rodiči. Na takové "víkendové hraní". Přeci jen se jedná o cenově nižší řadu fotbálků a tyto nejsou určeny pro náročná prostředí školek, škol nebo nízkoprahových center.

Pokud vybíráte dětský stolní fotbal do školky, školy nebo volnočasového klubu, musíte již vybírat z řady fotbalů, které jsou vyrobeny z masivnějších a samozřejmě i dražších materiálů. Nejvhodnějším výrobkem je stolní fotbal FAS Fun teleskopické tyče. Jedná se o stolní fotbálek s teleskopickými tyčemi, ocelovými nohami a kvalitním a bytelným korpusem. Teleskopické tyče jsou již vyrobeny z pevné a masivní evropské oceli a zaručují dlouhou životnost.

Stolní fotbal FAS Fun teleskopické tyčePodobně kvalitním dětským fotbálkem je i o trochu méně masivní stolní fotbal FAS Match - teleskopické tyče. Který je také možné použít do školek a základních tříd škol.

Pokud následně vybíráte kvalitní fotbálek domů pro častou hru s odrostlejšími dětmi, určitě je potřeba vybírat již z vyšší řady stolních fotbalů s cenou přesahující 12 000Kč.

K těmto nabízíme také mnoho doplňků a náhradních dílů jako široký výběr míčků nebo speciální spreje na mazání tyčí stolního fotbalu.

Určitě je vhodné se v případě nejasností při výběru vhodného dětského fotbálku poradit, proto nás v případě potřeby neváhejte kdykoliv kontaktovat. Rádi Vám s výběrem vhodného dětského fotbálku pomůžeme.